2009. szeptember 16., szerda

(n)agymosás

Tegnap voltam mosni.
Nem, nem ez a vicc, tényleg rákényszerülök, hogy néha vegyem a bátorságot (és fél tonna szennyest), és lecaplassak az alagsorba (feltéve, hogy működik a lift), ahol jobb esetben üresen van legalább egy mosógép, és én használjam. Rendeltetése szerint lehetőleg. És még talán az is előfordul, hogy a mosógép is rendeltetésszerűen használja magát. Azaz működik. Ebben a RENDKÍVÜL idealizált esetben én egészen sikeresen képes vagyok mosni. Arról most ne legyen szó, hogy mi történik a kevésbé ideális esetekben, mert az egy külön téma, majd egyszer inkább tanulmányt írok róla vagy valami... esetleg ha valaki BTK-s, és híján van diplomamunkának, akkor szolgáltathatok bővebb információkkal. Mindenesetre, a mai téma nagyon szorosan kapcsolódik a mosókonyhához. Mégpedig a következő kép okán, ami régóta nem hagy nyugodni:


Remélem, feltűnt, hogy mi a probléma. De lehet, hogy csak tévedtünk. Vegyük át az egészet még egyszer:
- Ne hagyd a gép programozóját "0", "stop" pozícióba!
a nyelvtani hiba ellenére ez egy tökéletesen érthető mondat, kivitelezésénél mi sem egyszerűbb: ha meglátjuk, hogy a programozó tárcsa a STOP jelnél van, akkor csavarjuk át.
- Ne járjál és ne zárd el a vizcsapot!
nem vagyok benne biztos, hogy a "ne" és a "zárd" külön lenne írva, de az se számít. Nem elzárni a vízcsapot röhejesen egyszerű dolog: nem nyúlunk hozzá. Az viszont kifejezetten érthetetlen számomra, hogy mit akart a kedves karbantartó bácsi kifejezni azzal, hogy "ne járjál"... most nekem akaratlanul is a Pantera nevű együttes Walk című száma jut eszembe, ami ugye Sétát (Járást) jelent. Na, azt nem szabad odabent hallgatni? Vagy ne járjak a mosógépeken? Vagy ne járjak fel-alá, várva, hogy a mosógép befejezze a programot, amit úgyse fog? Vagy ne járjak be folyton hozzá megkérdezni, hogy mit akar ez jelenteni így magában, hogy "ne járjál"?
Aki úgy érzi, hogy tudja a helyes megoldást, ne habozzon kapcsolatba lépni velem! Köszönöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése