2013. április 21., vasárnap

Oszd meg és uralkodj?

A lájk még mindig nem valuta. Petike nem fog csak úgy új vesét kapni, nincs olyan orvos, aki a Varázslatos Szervraktárat őrizve rácsap a beteg kezére, hogy "nana, csak akkor kapod ingyen, ha meglesz az 1000 lájk". Nincs ilyen. Az orvosnak nem ér semmit a lájkod. Az egész folyamatnak annyi gyakorlati haszna lenne, hogy felhívja az emberek figyelmét valamire, és ilyennel is találkoztunk már, de ott sem az volt, hogy "küldj ide pénzt, hogy segíts a vörösiszap-áldozatoknak", sem az, hogy "gyere önkéntesnek", hanem az volt, hogy "oszd meg, lájkold és jó lesz". Nem lesz jó, nem oldja meg.
Álljon itt példának ez a kép:
 Ha a gyereknek VALÓBAN szervátültetésre van szüksége és a szülők VALÓBAN nem tudják azt kifizetni, akkor adnának egy számlaszámot, ahova küldheted a pénzed, hogy segíts nekik, nem? De. Még átverésnek is béna, mert minimum egy telefonszámot közölne, ahova küldhetnéd az emelt díjas SMS-t, de nem, itt csak 1000 megosztást kér az illető, és ennek közel 62,5-szeresét meg is kapta. Mégsem hiszem, hogy az orvosoknak a kőszíve egyszer csak meglágyul, ha ezt meglátják. Mert nincs mögötte semmi.
 De nézzük csak tovább ezt a bejegyzést! Látjátok ott a jobb alsó sarokban piros kerettel kijelölve a hirdetést? Na, arra kattintva még akár segíteni is tudnál a rászorulóknak. Milyen kár, hogy az emberek többsége a "megosztás" gombot választja.
 Esküszöm, ha valaha is fizetőértékkel fog bírni a lájk, akkor tudni fogom, hogy vége a civilizációnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése